Ervaringen met doulapraktijk Will Take Care

Toch maar wel een doula!

Toch maar wel een doula!

Toen Joyce een paar maanden geleden tegen mij zei dat ze een doula wilde was mijn eerste gedachte: Kan je dat eten?.... Geen idee wat dat was. Vervolgens ging ze het uitleggen, dat was wel fijn. (leek mij een hoop werk zo'n doula opeten). Een doula helpt het aankomende gezin zich voor te bereiden op en begeleiden bij, de aankomende bevalling. Voor, tijdens en na de bevalling. Nu hadden wij al een beetje om ons heen gekeken omdat we een beetje onzeker waren over hoe onze bevalling zou gaan vanwege de gezondheids indicatie van Joyce. We waren bezig geweest met hypnobirthing...dat was het niet. Natuurlijke vroedvrouw/kraamhulp... Dat was het ook niet. We zochten eigenlijk gewoon een manier om rustig en met vertrouwen in onszelf en in Joyce, die bevalling in te gaan. We hadden al een keer afspraken gehad met andere doula's maar dat was het niet. Toen kwam Joyce Wil tegen. Afspraak gemaakt. Lekker relaxed op zondag in het zonnetje op de steiger bij het water. Wauw!! Wat een kennis en rust en nuchterheid komt er van die vrouw af. Geweldig gevoel vanaf het begin. Ze kijkt en luistert met je mee naar jouw ideeen en gevoelens bij de bevalling en geeft je en nuchtere blik op het geheel. We hebben samen het bevallingsplan gemaakt (wat wij veel te groot en ingewikkeld hadden gemaakt) en heeft het op een mooie,- rustige en eenvoudige manier terug gebracht naar een A4. Zo blijft het simpel en duidelijk voor iedereen. Vervolgens de bevalling zelf. Wij hadden al een paar dagen app contact. Om half 7 s'ochtends stuur ik dat het gaat beginnen. Voordat ik help kon zeggen stond ze al voor de deur. Ze wist alleen al door naar Joyce te kijken hoever ze was in de bevalling. Dat ging de hele bevalling door! Het klopte allemaal wat ze zei. Tussendoor veel masseren en tot rust brengen. Geen paniek alleen maar nuchtere rust. Kennis en kunde. Zelfs het moment dat de persweeen gingen beginnen kon ze aan zien komen. Het klopte allemaal. Ook na de bevalling bleef ze erbij om Joyce te begeleiden en rust te geven met haar kennis van zaken. Dat hadden wij echt nodig want zeker na de bevalling leef je nog een hele grote roes en wanneer iemand dan de kleine dingen die je standaard vergeet even oppakt (omdat ze weet dat je die op zo'n moment vergeet) dat is zo fijn. Ook wanneer we weer thuis zijn staat ze klaar voor je. Het stopt niet meteen na de bevalling. Er is nog nazorg en contact. Ze is er wanneer we vragen hebben. Ze komt nog even langs (misschien ook voor de gezelligheid..). Wij hebben ontzettend veel baat gehad bij haar rust. Haar nuchtere blik. En haar kennis van bevallingen. Dank je Wil!❤️

Controle loslaten

Controle loslaten

"Lieve Wil, Ik zit bij te komen van een prachtige bevalling vanmorgen en had niet geweten hoe ik dit proces zonder jou kon doen. Je hebt mij geleerd om mee te bewegen met de flow alle controle die ik vast wilde houden los te laten en mijn angsten onder ogen te zien. Je hebt mij lichamelijk ondersteund tijdens de bevalling en in mijn ogen gekeken of dat er een engel naast me stond die steeds weer zei dat ik het kon en dat hij bijna kwam. Lieve Wil een doula zoals jij wil iedereen. Dank dat je op ons pad bent gekomen en dat je ons zo mooi en liefdevol hebt begeleid. ♥️♥️♥️ Wat zal ons kleintje je dankbaar zijn."

VBAC

VBAC

Wij zijn erg blij met de begeleiding van Wil tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Nadat onze eerste dochter via een geplande keizersnede was geboren wilden wij nu graag een natuurlijke bevalling. Helaas verliep het toch anders dan wij hadden gehoopt en in plaats van een badbevalling werd het uiteindelijk een spoedkeizersnede. Ook daarbij heeft Wil ons bijgestaan. Wij kijken al met al heel goed terug op de bevalling en zijn erg blij met onze keuze om Wil in te schakelen. Ik zou dit iedereen aanraden.

Vierde bevalling

Vierde bevalling

Mijn 4e zwangerschap was het en tóch weer de onzekerheid over het kunnen... De laatste twee keer had ik mijn lieve vriendin erbij als extra steun, zo *vrouw voor vrouw*... maar aangezien zij een half jaar geleden zelf moeder werd en toch een uur hier vandaan woont was dat eigenlijk al snel geen optie meer. Toen groeide het idee van Wil bij mijn bevalling. Ik had er al wel vaker over gelezen maar nooit echt in verdiept... Hoe werkt dat, wanneer bel je en wat is de toegevoegde waarde??? Vriend vond het eerst maar vreemd dat ik dat wilde... Waarom, want hij was er toch ook voor mij!? Uiteindelijk snapte hij wel dat het voor mij belangrijk was gelukkig. Hóe belangrijk dat bleek tijdens de bevalling ;) Vorige week zaterdag, helaas zou het een inleiding in het ziekenhuis worden. Ik had daar helemaal geen zin in want na twee eerdere inleidingen kijk je niet echt naar de weeënstormen op! In het ziekenhuis om half 8 in de ochtend werden mijn vliezen bij 3cm ontsluiting gebroken. Ik kreeg nog geen weeënopwekkers ivm een misverstand, dat gebeurde pas om 9.40uur. Het schoot totaal niet op want na bijna 5uur na het vliezen breken had ik nog steeds 3 cm... vlak erna om kwart over 12, kwam Wil binnen en nam eigenlijk meteen het heft in handen. Hup uit bed jij, lekker op de bal wiebelen, een massage in de nek en tegendruk op het bekken tijdens de weeën. Bemoedigende woorden, het 'bij de hand pakken' en vooral positief blijven.... dat voorál positief blijven, lukte met Wil erbij ineens wel. Kwart over 12-3cm, om 13.05-4cm... wat heftige weeën ineens en mijn vraag om pijnstilling, waarop Wil zei, zullen we daar nog even mee wachten?! Ik bleef tot vervelens aan toe naar de klok en monitor kijken... dat wel. En toen het gevoel te moeten persen.. ik dacht dat kan nooit toch, zal wel gewoon zeggen dat ik moet plassen. Ik dus naar het toilet, en weer teruglopend naar de kamer zeg ik, ik dacht echt even dat ik moest p**p*n... en ineens 'de warmtelamp, de kleertjes, dit werd klaargezet en die werd erbij geroepen...' Ik dacht bij mezelf waarom zo gehaast ik heb pas 4cm. Maar nee hoor ik mocht op bed gaan liggen en persen.. ruim een half uur na het voelen van de 4cm. Er lag een meisje met haar handje bij haar hoofd waardoor het wel 'iets' langer duurde... wel 3 hele minuten persen en daar was mijn meisje. Wat was het onwijs snel gegaan vanaf 12.15uur, toen Wil de deur binnen kwam lopen. Er was, zonder dat ik dat doorhad, een last van mijn schouders gevallen. Te zien aan het snelle resultaat ;) Ik weet zeker dat dit mijn laatste zwangerschap, dus ook bevalling, was, maar anders had ik Wil zeker weten bij al mijn volgende bevallingen willen hebben! Waar een vriendin lief en zachtjes je gezicht met een vochtig doekje dept, neemt Wil je mee in een heupwiebeldans waardoor de baby heerlijk snel zakte, wat fijn!!! Ik heb al meerdere mensen gesproken nu, ze krijgen allemaal hetzelfde advies, mocht je ooit zwanger zijn... contact Wil, dat wil je zeker, echt waar!!❤

Spoedkeizersnede

Spoedkeizersnede

Wij zijn heel tevreden over alle zorg, hulp en tips die Wil ons als doula heeft gegeven. Helaas liep de bevalling anders dan we hadden gehoopt. In plaats van een badbevalling bij ons thuis werd het een spoedkeizersnede in het ziekenhuis. Maar ook in het ziekenhuis stond Wil ons bij, zowel voor de operatie als daarna. Wij waren ontroerd door het geboorteverslag dat Wil voor ons gemaakt heeft. Wat een mooie herinnering aan de geboorte van onze dochter! Wil is een hele lieve, zorgzame en professionele doula en we kunnen haar aan iedereen aanraden.

Als het allemaal anders loopt

Als het allemaal anders loopt

"Wij zijn onder de indruk en kunnen Doula Wil aan iedereen aanraden. Ik neem het risico een overdreven enthousiast review te schrijven. Maar dat is wat wij zijn: ontzettend blije en tevreden Doula klanten. Mijn bevalling verliep heel anders dan verwacht. In eerste instantie twijfelde wij over wel/geen Doula inschakelen. Sterk het gevoel dat ik wat ondersteuning kon gebruiken, deels een turbulente relatie en deels een gebrek aan vrouwelijke senioren binnen de familie. Nog iets: mijn familie woont in een ander land. Van Wil mochten wij verschillende hulpmiddelen (bal/rebozo) lenen om mee te oefenen thuis. Ook interessante boeken in bruikleen. Ongeveer a l l e s liep anders dan wat wij in ons geboorteplan gezet hadden. Door zwangerschapssuiker werd ik een "medisch gevalletje" en moest ik in het ziekenhuis bevallen. Prima, hier ging de voorkeur toch al naar uit. Omdat de baby ongeveer 2 weken voor liep op de groeicurve werd er besloten mij op gang te zetten ongeveer 2 weken voor uitgerekende datum. Ik werd ingeleid en dacht dezelfde dag te bevallen. Koffers waren ingepakt voor 2-3 overnachtingen. Na maar liefst 8 overnachtingen mochten wij naar huis! Het traject om mijn baarmoeder gereed te maken, Om te kunnen bevallen, duurde onvoorstelbaar lang. Na twee ballonnen en prostaglandine werd dag vier de vliezen gebroken. Behalve weeën opvangen op de geboortebal en proberen zo min mogelijk op bed te liggen (totdat zorgpersoneel voor mij bepaalde dat ik op bed moest liggen), liep niks zoals wij hadden gehoopt. De voorkeur ging eigenlijk uit naar géén pijnstilling. Op een gegeven moment zat ik er zo doorheen dat ik gewillig alle soorten pijnstilling + extra doses liet toedienen. Drie ruggenprikken later toch maar besloten voor een keizersnede, gezien een niet vorderende ontsluiting. Voor, na en tijdens de bevalling heeft Doula Wil ons geholpen oplossingsgericht relatieproblemen te benaderen. Wil heeft ons op met haar vakbekwaamheid, rustige en tegelijk nieuwsgierige persoonlijkheid ons met humor door uitdagende situaties weten te loodsen. Haar homeopatische achtergrond is een pre. Behalve een geweldige Doula zijn en steun en toeverlaat voor nieuwe ouders die het wiel opnieuw moeten uitvinden zowat, weet zij de juiste korrel te vinden en deze op het juiste moment toe te dienen. Kortom, niet twijfelen maar inschakelen!"

A homebirth...it is really possible!

A homebirth...it is really possible!

Having Wil as our doula was an outstanding experience. It was my first child, and Wil was so helpful during the labor process. As a husband, you feel a bit helpless when you’re watching your wife struggle through labor. Wil showed me small things I could do to make my wife more comfortable throughout the process which made me a way better partner. It was so helpful to have Wil with us during labor. We really feel she made such a great impact on our labor experience and we are grateful for her!

Labour in the Netherlands with a doula

Labour in the Netherlands with a doula

"I can only recommend Wil as a doula. She was super helpful and caring before, during and after my baby was born. Thanks to her my husband and me felt much more confident and in control of the situation during labor. Since we are expats and we don't have family here, Wil was the best support we could have. She is an amazing and lovely person who will always be in our hearts."

Geen doula!

Geen doula!

24 uur! "In het begin twijfelden we; wel of geen doula. Na het kennismakingsgesprek met Wil wisten we het zeker; we gaan ervoor! Haar persoonlijkheid gaf ons gelijk al een vertrouwd gevoel. De afspraken die voor de bevalling volgden waren fijn. Samen met Wil hebben we ons geboorteplan doorgenomen. En door haar coaching en adviezen voelden we ons goed voorbereid op het grote moment! Hoewel mijn zwangerschap zonder al te veel zorgen verliep, was de bevalling er niet één uit het boekje. Toen de vliezen braken, begonnen gelijk de weeën meteen al heel heftig. Wil was er gelukkig binnen no-time. Het was allemaal best spannend, ons eerste kindje! Wil week niet van mijn zijde. Ze heeft zo haar best gedaan en sleepte me er doorheen! Zonder haar had ik het waarschijnlijk niet op de natuurlijke manier gered. Het was voor ons allen een uitputtingsslag want na 24 uur werd onze dochter eindelijk geboren. Een kind op de wereld zetten is zo bijzonder! Ik ben blij dat we het samen hebben meegemaakt. En het door haar gemaakte geboorteboek is daar een mooie herinnering van."

After receiving the birthstory

After receiving the birthstory

"I was crying once I was reading it......It's really a nice book! I'm touched! Thank you so much!"

Bevallen met behulp van hypnose

Bevallen met behulp van hypnose

Wij hebben Wil leren kennen als een warme hartelijke vrouw. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij haar, wat voor mij uiteraard belangrijk was omdat je toch een van de meest intieme momenten deelt met een doula. Mijn zwangerschap verliep met aardig wat complicaties. Wil heeft met haar achtergrond als klassiek homeopaat goed weten te ondersteunen, wat mij veel rust gaf. Verder was zij altijd bereikbaar voor als wij vragen hadden. Verder vond mijn man het erg fijn om tips te krijgen m.b.t. het ondersteunen tijdens de bevalling. Ik ben onder hypnose bevallen en had van tevoren aangegeven dat ik rust om mij heen wilde. Mede door Wil heb ik in alle rust kunnen bevallen. Al met al zijn wij erg blij dat wij Wil hadden tijdens de zwangerschap en bevalling. Heel erg bedankt!

Expats hire a doula

Expats hire a doula

We are a couple of expats from a post-Soviet country with quite different customs and regulations of child birth. We knew we needed a doula to guide us and help through the experience of giving birth to our baby daughter here in the Netherlands. Wil's infectious positivity, patience, and solid advice based on her many years of experience was a tremendous help before, throughout, and also after giving birth. We were very pleased to have Wil as our doula and recommend her wholeheartedly! Baby Ieva, mommy Jurgita, and daddy Jorigis

Lotusgeboorte

Lotusgeboorte

Mijn eerste lotusgeboorte mocht ik meemaken als doula in augustus 2015. Ik maakte er twee boekjes van, één in het Nederlands en één in het Engels, Deze zijn te vinden op deze site! Dank aan de ouders van dit prachtige meisje dat zij mij daar toestemming voor hebben gegeven.

Traumatische eerste bevalling

Traumatische eerste bevalling

"Mijn eerste bevalling heb ik als erg traumatisch ervaren.Toen ik weer in verwachting was zag ik daarom enorm op tegen de bevalling en de pijn. Ik ging daarom op hypnobirthing maar ik voelde nog steeds veel angst. Ik wilde graag een doula bij mijn bevalling maar de kosten hielden me tegen. Maar toen raadde mn verloskundige me aan om een doula te zoeken bij de bevalling omdat ik me de vorige keer erg alleen gelaten voelde. Gelukkig kwam ik toen Wil tegen, zij wilde me wel helpen. Zij overtrof mijn verwachting al bij het kennismakingsgesprek. Door het stellen van de juiste vragen werd mij zo ineens zaken duidelijk, hoe ik het deze keer anders wilde en wie ik er bijvoorbeeld deze keer wel of niet bij wilde hebben. Wat Wil vooral voor mij heeft betekend is begeleiding in mijn angst en opkomen voor hoe ik mijn bevalling graag wilde. Wil is een warme persoonlijkheid en echt iemand waar je op kunt bouwen! Mijn bevalling is erg goed verlopen, helemaal op natuurlijke wijze, het tegenovergestelde van mijn eerste bevalling. Wil was daarbij een enorme steun voor me, ze heeft me echt door de moeilijke momenten heen geholpen. Elke zwangere zal super blij zijn met de begeleiding van Wil!"

Ouders vertellen

Ouders vertellen

"Wij hadden niet de indruk dat Wil nog in opleiding was, het leek alsof ze het al jaren deed. Ook ervaarden wij haar uitgebreide kennis van homeopathie, Rebozo en acupressuur als extra pluspunten. Wil was top! We hadden ons niets beters kunnen wensen!" Een bedankje "Lieve Wil, ontzettend bedankt voor jouw support bij de bevalling van onze kleine meid. Je bent een enorme steun voor me geweest! Op de moeilijke momenten heb je me er doorheen gesleept. Het was een mooie geboorte. Ga zo door met jouw mooie werk als doula! Elke zwangere zal ontzettend blij zijn met jou als doula!"

Gynaecoloog aan het woord

Gynaecoloog aan het woord

"Het verloop van de bevalling was niet zoals gepland, zowel patiënte als haar partner hadden even moeite met de omschakeling naar alle medische aspecten. Wil, de doula, heeft hen hierbij prima begeleid waardoor het medische beloop en de uiteindelijke sectio volgens mij geen traumatische ervaring voor hen is geworden."

Evaluatie van eerstelijns verloskundige

Evaluatie van eerstelijns verloskundige

"Er was een erg prettige sfeer tijdens deze baring, het was duidelijk te zien dat de doula goede suggesties had ten aanzien van het omgaan met de weeën. Wil stelde zich duidelijk op ,was op de achtergrond helemaal aanwezig ,maar stimuleerde de partner de directe begeleiding over te nemen! Erg fijn om te zien! Wat mij betreft precies zoals de rol van een doula zou moeten zijn!"

Alleenstaande moeder vertelt:

Alleenstaande moeder vertelt:

"Via via werd ik getipt: 'of een doula niet iets voor mij was?’ Ik was in blijde verwachting van mijn zoon, mijn eerste kindje. Helaas waren de omstandigheden niet ideaal. Voor een roze wolk was weinig ruimte aangezien ik gedurende mijn gehele zwangerschap genoodzaakt was om in de overlevingsstand te gaan. Een beetje extra support van een deskundige leek me wel wat. Niet helemaal overtuigd nog, want waarom zou je bij zoiets intiems een vreemde betrekken? Maar onder het mom van 'wie niet waagt die wint’ wilde ik het wel een kans geven. Wil Meijer liet vanaf onze eerste ontmoeting zien dat zij met haar warme, krachtige persoonlijkheid op een heel betrokken manier aan wist te sluiten bij mijn behoeften. Zij heeft gedurende het gehele traject benadrukt hoe belangrijk het is dat ik dicht bij mezelf en mijn wensen/behoeften blijf. Ze was er niet op uit om haar programma ’tje af te draaien, maar had vooral een dienende houding. Daarentegen had zij ook genoeg kennis in huis en droeg ze regelmatig mogelijkheden van interventies aan. Een prettige combinatie en waardevol voor mijn zwangerschapsproces. Ik ben achteraf dan ook blij met mijn keuze voor doula Wil. Een aanrader, helemaal als je een beetje extra steun kunt gebruiken." "Als een engel kwam jij op het juiste, maar vooral op een heel bijzonder moment mijn leven binnen. Geaard, steady, krachtig, maar ook sfeer en warmte! Wil, heel erg bedankt!"

Eerste lijns verloskundige

Eerste lijns verloskundige

"Ik heb de begeleiding van Wil als zeer prettig ervaren zowel tijdens de prenatale als natale begeleiding. De zwangere die zij ondersteunde heeft behoorlijke sociale en psychische problematiek. Wil heeft laten zien dat zij zich voor de volle 100% inzet om haar zo goed mogelijk te begeleiden en voor te bereiden op het moederschap. Tijdens de prenatale controles is Wil een aantal keren meegeweest. Het was prettig om vooraf even kennis met haar te maken en beiderzijdse verwachtingen te kunnen uitspreken. Ik vind dat Wil erg geintereseerd is in het vak verloskunde. Ze heeft dan ook extra, zonder aanwezigheid van de zwangere, een hoogzwangeren voorlichtingsavond bijgewoond. Tijdens de partus is Wil ook een grote hulp geweest. Ze heeft de barende op verschillende manieren geprobeerd te ondersteunen tijdens het opvangen van de weeën. Ze heeft laten zien dat ze zich aanpast aan de wensen van de cliënt. De barende zelf was nogal lastig om te coachen en zag niet goed in wat de consequenties konden zijn van bepaalde keuzes die ze maakte waardoor het heel erg zoeken is geweest naar een manier van begeleiding. Op een gegeven moment was het om medische redenen noodzakelijk om naar het ziekenhuis te gaan. De barende zelf had wat overtuiging nodig en ik ben heel blij dat Wil mij daar in heeft ondersteund. Een positief punt vind ik dan ook dat, ondanks dat ook ik vind dat fysiologie een goede kans moet krijgen, Wil de grens van pathologie begrijpt en de zorgverlener en barende in dit geval helpt. Al met al ben ik zeer tevreden over het kleine stukje begeleiding die ik heb gezien van Wil. Ik ben er zeker van dat ze een goede doula zal worden die vele vrouwen zal ondersteunen in de weg naar het moederschap."

  


 

 


 
E-mailen
Bellen
Map
Info