Wil Meijer-Kal haar verhaal over haar actie tav haar gezondheid!

september 2022

"Wat kan het toch lang duren voordat het kwartje valt! Zelf ben ik daar ook een voorbeeld van......ondanks al mijn kennis over gezondheid.
Sinds een aantal jaren heb ik last van mijn knieën. Het ging van kwaad tot erger. Slijtage.....
De artsen spraken al over een nieuwe knie, maar daar was ik nog niet aan toe. Wat dan?
De pijn was zowel overdag als 's nachts ondragelijk en alles wat ik inzette hielp niet voldoende.

Na in november 2020 ook nog van boven naar beneden van de trap te zijn gevallen kwam ik in een negatieve spiraal terecht. Te veel zitten (het nieuwe roken!), te veel snacken, enfin, je ziet het plaatje wel voor je.

In augustus 2021 stelde ik mezelf een doel: 15 kilogewicht verliezen en dan eens kijken of dat voldoende pijnverlichting geeft om een knie-operatie te kunnen uitstellen.

Dus ik begon op 28 augustus serieus te werken aan mijn lijf, mijn conditie, mijn eetpatroon, kortom aan mezelf!
Dit deed ik onder begeleiding van een app, Noom® genaamd. Niet voor iedereen een optie maar ik had eigenlijk geen keuze meer. Het was erop of eronder. Ik koos ervoor te gaan!

Nu, een jaar later, ben ik 30 kilo kwijt, heb immens veel geleerd over mijn ingeslepen eetpatroon, over mijn beweegpatroon, over mijn excuses, mijn sabotages....En wat mijn grote doel betreft, het afwenden van een knieoperatie, dat is gelukt. Ik ben nog niet geheel pijnvrij, maar heb mijn mobiliteit en daardoor mijn vrijheid, mijn levenslust weer terug!

Ik heb aan den lijve mogen ervaren hoe belangrijk het is om het heft in eigen handen te nemen. Je patronen te doorbreken. Verandering treedt al snel in als je het spelletje snapt en gaat voelen hoe leuk dat spelletje eigenlijk is! 
Zorg dat ook jij niet speelt met je leven, maar blijft spelen in je leven"


Ik wens je alle gezondheid toe!

Wil Meijer-Kal

Bananenpannekoekjes met bessen! 1 ei, 1 banaan, 5 el havermout en een handje bessen! bakken in een beetje roomboter. Mijn kleinkinderen smullen ervan!

 

Scroll over de foto's en je ziet het recept! 🥑

Heerlijke Smoothiebowl als ontbijt! 1 banaan, halve avocado, 1 schep Upgraded Protein, 1 schepje Green Juice, 250 ml. notenmelk of water, beetje hennepzaad. Alles mixen in de blender. Topping van gecrushte ongezoute, ongebrande noten, hennepzaad en cranberries! Eet smakelijk!Overnight oats! 5 el havermout een nacht laten weken in noitenmelk. 's Ochtends kleed je je ontbijt aan zoals je zelf wil. met fruit, nootjes, beetje honing.....heerlijk romig!

 


Overnight oats met bietenpoeder! 5 el havermout met 250 ml plantaardige melk (of water). Nachhtje laten staan in de koelkast. 's Ochtends een schepje bietenpoeder toevoegen en natuurlijk mooie bessen. Ik heb altijd bessen in de vriezer, even opwarmen in een pannetje en toevoegen aan de overnightoats!
Smoothiebowl met sojayoghurt! 150 ml soyayogurt, 50 ml water, 1 schepje Green Juice, beetje hennepzaad, klein stukje gezoete gember. Alles blenden in de blender of met staafmixer. Toppen met hennepzaad en mix van gedroogd fruit en noten! Smakelijk!Green Bowl met topping van soya kwark en noten!


Bananepannekoekjes met chia-ei! 2 el water, 1 el chiazaad. mengen en laten wellen. 1 banaan, 5 el havermout, besjes. Bakken imaar! Heerlijk!


Groene Smoothie! Verse Spinazie, een handje vol. 1 schepje Green Juice. Een halve avocado. 200 ml water of yoghurt. Evt wat honing voor het zoetje!


Notenmelk zelf maken! 75 gram ongebrande, ongezouten noten, 1 liter zuiver water. Noten een nacht laten wellen in het water. Ik zet het altijd in de koellkast, dan heb je gelijk lekkere koude melk. Blend alles in de blender op hoge snelheid gedurende 90 seconden. Laat even staan en blendt het vervolgens nog eens 30 seconden. Vervolgens giet ik de melk door een zeef ( kaasdoek kan ook) en vang zo het meeste prut weg uit de melk. Ik gebruik de melk voor smoothies of als heerlijke koude drank met een beetje siroop erdoor. Enjoy! Tip: noten pulp gebruik in van alles: koekjes bakken, verwerken in bananenpannekoekjes, kruiden met italiaanse kruiden en knoflook en droog laten worden in de oven.....de mogelijkheden zijn eindeloos.

 Recepten zijn geïnspireerd op het boek Groener van Superfoodies!

  
E-mailen
Bellen
Map
Info