WillTakeCare
Klassieke Homeopathie & Doulapraktijk

Casuïstiek klassieke homeopathie tijdens de zwangerschap

28 jaar, 2e zwangerschap, 10 weken zwanger

Misselijkheid en spugen

Vanaf moment van wakker worden is ze misselijk en moet spugen. Ze wordt ook 's nachts wakker van de misselijkheid. ze probeert het met kleine slokjes water op te lossen maar het helpt niet. Ze wil constant iets in haar maag hebben. Ze eet en drinkt om de 1½ á 2 uur iets.

Tijdens het overgeven zweet ze en tril enorm over haar hele lichaam. Ze kan niet koken, dan gaat het fout, de kooklucht verergert alles.Vooral voor knoflook en specerijen is ze erg gevoelig.Als ze éénmaal begint te spugen wordt het alleen maar erger. Ze kan doorgaan tot ze alleen nog maar gal spuugt. Ook van sigarettenlucht kan ze verslechteren. Ze heeft een constante bittere smaak in haar mond en heel veel slijm. Wat opvalt is dat ze allen maar aan misselijkheid of overgeven hoeft te denken en het komt alweer opzetten.

De hele situatie maakt haar verdrietig. Ze wil heel graag de controle terug. daarnaast voelt ze zich schuldig dat ze niet kan werken. ze is iemand die altijd klaar staat voor iedereen en die moeilijk nee kan zegen. ze laat nu ook zo min mogelijk blijken aan haar omgeving. alleen haar man en directe familie mogen haar troosten. Daar knapt ze ook van op. haar moeder is ook meegekomen tijdens het consult. Die steun had ze even nodig.

Na inname van het homeopatisch middel is ze nog diezelfde dag verlost van de misselijkheid en het spugen. Ze heeft in de week daarop een kleine terugval, maar herstelt daar snel van, zonder herhaling van het middel.