- voor het hele gezin -

Suppletie en voeding

Voeding is essentieel voor een goede gezondheid.
Het vormt de basis van het immuunsysteem.
Tegenwoordig zien we dat velen een tekort hebben
aan essentiële voedingsstoffen.
Mineralen, vitaminen en vetten, allemaal belangrijk
voor de ontwikkeling.
Onderstaande adviezen zijn belangrijk voor
ieder kind maar in het bijzonder voor kinderen
met klachten in het autistisch spectrum.
 



  Visolie
  500-1000 mg/dag, kies voor een goede kwaliteit, gegarandeerd zonder gifstoffen en zware metalen 

  Vitamine C
  water oplosbare vorm, 3 maal daags 500mg vanaf 2 jaar en vanaf 4  jaar 3 maal daags 1000 mg; de vetoplosbare vorm (ascorbylpalmitaat) kunt u ook  reeds starten, 3 maal daags 500 mg vanaf 2 jaar en 3x daags 1000 mg vanaf 4 jaar.

  Zink
  tot 4 jaar 10 mg, van 4 tot 8 jaar 20 mg, daarboven 30 mg.

  Beste voeding
  Geef uw kind de beste voeding die er bestaat, dus een biologische voeding.  Hiermee voorkomt u verdere belasting met zware metalen, pesticiden, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere toxische  bijproducten.

  Zuurdesembrood
  in plaats van gistbrood om de binding van zink tot een onoplosbaar complex met phytinezuur te voorkomen en zink in de voeding  beschikbaar te houden voor opname. Het volkoren zuurdesembrood is vaak zwaar, daarom is het beter te beginnen met gebuild zuurdesem dat veel lichter is.

  Vermijdt suikers, zoet in het algemeen en kunstmatige zoetstoffen.
  Ze zijn giftig  voor de darmen, alvleesklier en andere weefsels. Suikers verhinderen ook de productie van EPA en DHA, beide omega-3 vetzuren die van levensbelang zijn voor  de hersenen.

  Vermijdt
  de overconsumptie van omega-6 vetzuren uit soja en mais die vooral in verwerkte producten zitten. Omega-3 vetzuren zijn ontstekingsremmend en omega-6  vetzuren zijn onstekingsbevorderend. Gebruik ongeharde vetten. Geharde vetten  zoals in margarines bevatten transvetzuren die kankerverwekkend zijn. De ideale  verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren is 1:1, in de moderne voeding is  die verhouding rond de 1:25.

  Water
  Geef uw kind voldoende water, geen frisdranken of light producten.

  Magnetron
  Gebruik geen magnetron, het verlaagt de kwaliteit van alle voeding.

  Rust
  Zorg voor een rustige omgeving met niet teveel prikkels zoals die van   TV, gameboy  of computer. Zet Wi-Fi uit gedurende de nacht (en dag).

  Aarden
  Zorg dat uw kind goed geaard is met de aarde. Statische elektriciteit kan zowel  emotionele/ mentale stoornissen als lichamelijke klachten geven. Vermijdt daarom  synthetische kleding, isolerende schoenen (rubber of plastic zolen) en nylon  vloerbedekking. Laat het kind zo mogelijk op blote voeten lopen. Zorg dat er geen  elektrische apparatuur op zijn slaapkamer staat zoals elektrische wekker, TV of audio apparatuur. Vermijdt zoveel mogelijk contact met mobiele telefoons!

  Slaap
  Zorg voor een gezonde slaapplaats voor uw kind. In een gezond bed hoort geen metaal. Zo mogelijk dient het kind met het hoofd naar het noorden of oosten te  slapen. Een donkere kamer is belangrijk voor de productie van melatonine  (slaaphormoon).

  Antibiotica
  Vermijdt antibioticakuren daar ze de darmflora aantasten en daarmee de  onderliggende problemen alleen maar erger maken. Kies bij infecties zo mogelijk  voor natuurgeneeskundige oplossingen.
   

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info