Vrouwen

Vrouwen en homeopathie

Veel vrouwen ervaren in het dagelijkse leven problemen rondom menstruatie, seksualiteit, zwangerschap, de bevalling en na de bevalling. Specifieke vrouwenkwalen die vaak een relatie hebben met hormonale veranderingen. Hoewel veel vrouwen denken dat deze klachten erbij horen kunt u hier met homeopathische geneesmiddelen verbetering in brengen. Met klassieke homeopathie krijgt u een behandeling op maat. Al lijken uw klachten op die van een ander, u ervaart ze op uw eigen manier. Daarom wil een klassiek homeopaat niet alleen alles over uw klachten weten, maar vooral: wie bent ú? Want geen twee vrouwen zijn hetzelfde.


 

Zwangerschap en homeopathie

Homeopathie tijdens de zwangerschap

De klassieke homeopathie kan veel betekenen voor zowel acute, chronische als psychische klachten tijdens de zwangerschap. Misselijkheid, braken, overmatige vermoeidheid, bekkeninstabiliteit, slaapproblemen, maar ook een verkeerde ligging van het kind kunnen aangepakt worden. Een bezoek aan de praktijk voordat de zwangerschap een feit is kan "oud zeer" of bestaande fysieke klachten behandelen, waardoor een zwangerschap goed van start kan gaan. Te denken valt bijv. aan een candida (schimmelinfectie), een allergie, ondersteuning bij verslavingen etc. "Opruimen" voor de zwangerschap is aan te raden, zodat het kind een betere start krijgt. Wilt u meer weten over de invloed van préconceptie, conceptie en zwangerschap dan raad ik u aan om de site van Anna Verwaal te bezoeken. (From womb to world).






Homeopathie tijdens de bevalling

Ter voorbereiding op de bevalling kan de homeopaat een passend middel geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan angst voor het hele bevallingsproces. Dit zien we vaak bij een vrouw, waarbij de eerste bevalling niet soepel is verlopen. Maar ook een niet vlottende ontsluiting, zeer pijnlijke rugweeën, angst en paniek, weeën die stoppen, weeënzwakte......allemaal veel voorkomende situaties tijdens een bevalling. Gelukkig beschikt de homeopathie over middelen, die in staat zijn de balans weer te herstellen voor moeder en kind. Gelukkig verlopen de meeste bevallingen prima en is ondersteuning met welk middel dan ook niet nodig! Als doula ben ik als klassiek homeopaat in de bevoorrechte positie om mijn cliënten ook tijdens de bevalling bij te staan met een homeopatisch middel.

Een overtijdsbehandeling is ook mogelijk met behulp van homeopathie en doulawerk!

Homeopathie na de bevalling voor moeder en kind

Tijdens de eerste dagen wordt de kersverse moeder geconfronteerd met zaken waar ze voor de bevalling geen weet van had. Naweeën, last van de knip, tepelkloven, heftige stuwing, een kind dat niet goed drinkt, borstontsteking, heftige kraamvrouwentranen, slapeloosheid en daardoor oververmoeid......Ben je zelf niet in staat om een afspraak te maken, vraag jouw partner dan om dat te doen. In de eerste maand na de bevalling kom ik dan zelfs aan huis om de behandeling te beginnen, mocht een bezoek aan de praktijk niet mogelijk zijn. Ook de baby kan in de beginperiode kampen met vervelende klachten. Krampen, weigeren van de borst, projectiel braken, te sloom, te veel honger. Allemaal zaken waar een goed gekozen homeopatisch middel uitkomst kan brengen.


Klassieke homeopathie kan voor zwangeren met klachten veel betekenen. Will Take Care te Bennebroek behandelt al 20 jaar vrouwen en kinderen in haar praktijk te Bennebroek. Regio Noord-Holland. Alle leden van het gezin zijn welkom.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info